MAPA D'ORDAL

En aquest mapa es mostra la següent informació:

 • Sortida/Arribada
 • Zona de pitrals
 • Dutxes / Guarda-roba
 • Aparcament per als participants de la cursa


 • Els carrers marcats en vermell formen part del recorregut de la cursa, per tant recomenem no aparcar en aquests carrers. Gràcies per respectar-ho.

  CONSELLS MÈDICS

  La cursa és un repte personal però dins dels límits assequibles a cada ú de vosaltres. Venim a gaudir i passar-nos ho bé, no feu més del que el vostre cos us permeti. Heu de ser conscients de les dificultats d’una cursa d’aquesta distància i desnivell. Cadascú a de ser conscients de les seves limitacions.

  La seguretat en una cursa comença per un mateix.

  Alguns consells que us poden ser útils:

  Tot dependrà de la vostre preparació.

  Els dies previs a la cursa és important augmentar la ingesta d’hidrats de carboni.

  El dia de la cursa és aconsellable esmorzar dues hores abans, amb un aport d’hidrats de carboni complexes (plàtan, cereals, fruits secs) i aigua.

  La deshidratació és un problema freqüent, sobretot si la cursa es desenvolupa en un clima calorós. Per evitar-la és important beure líquid regularment, aprofitant els avituallaments. També serà important beure força líquid al finalitzar la cursa. No hem d’esperar a tenir set per beure.

  El cop de calor és una situació relativament rara, però es una emergència mèdica, que es manifestarà amb signes d’irritabilitat, confusió, apatia, calfreds, nàusees i vòmits. Es veu afavorit per una temperatura ambiental elevada, la insolació, la roba que no deixa transpirar, la deshidratació i la falta d’entrenament. Per tant, tornar a remarcar la importància d’una bona hidratació.

  Poden aparèixer problemes digestius (diarrea, dolors abdominals..), al estar disminuïda l’absorció intestinal. En cas d’aparició es preferible espaiar i limitar les ingestes.

  La hipoglucèmia és la disminució dels nivells de sucre a la sang, que es veu afavorit per l’exercici. Es manifesta en forma de gran fatiga, sudoració, vòmits i mareig. Per evitar-la és important l’aport regular de sucres.

  No és aconsellable estrenar la roba o el calçat el dia de la cursa per evitar lesions per fregament.

  En cas d’haver patit un problema cardíac o presentar algun dels factors de risc és aconsellable demanar consell al vostre metge.

  L’asma lleuger o ben controlat no és una contraindicació per realitzar la cursa. L’esforç físic pot ser el desencadenant d’una crisi asmàtica. La persona que pateix asma ha de saber com actuar en cas de presentar-la (utilització de fàrmacs broncodilatadors).

  Si un company té algun problema teniu la obligació d’ajudar-lo, sigui assistint-lo o comunicant l’incident a l’organització.